Selecteer een pagina

Biografie

Achtergrond, opleiding & ervaring

Colijn Buis, Master of Music (9,5 met onderscheiding), is werkzaam als pianist, componist, arrangeur en muzikaal coach.

Opleiding

Hij studeerde piano (jazz en improvisatie) aan het Utrechts Conservatorium bij Bert van den Brink, Cor Bakker en Jeroen van Vliet. Colijn volgde masterclasses bij onder andere Louis van Dijk, Barry Harris, Fred Hersch, Brad Mehldau, Enrico Pieranunzi, John Taylor, Kenny Werner, en een week bij Clare Fischer in Los Angeles.

Pianist

Het Colijn Buis Trio speelde 7 jaren lang tijdens de wekelijkse “Utrecht LIVE Jam Sessie at Cees Place”, met Speciale Gasten als: John Engels, Benjamin Herman, Thijs van Leer, Hans Dulfer, Denise Jannah, Jesse van Ruller – en vele andere topmusici uit de Nederlandse en internationale pop-, latin- en jazzscene. Daarnaast speelde Colijn op allerlei festivals, evenementen, privé- en zakelijke feesten, conferenties, in theaters en restaurants.

Tevens treedt hij op als duo met fluitist/componist Thijs van Leer (Focus) en zangeres Denise Jannah, en in vele andere bezettingen. Ook werkte hij met een grote verscheidenheid aan koren – zoals het Nationaal Jeugdkoor, en het Internationaal Jongerenkoor ‘Choeur Robert Schuman’ in Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg.

Componist

Als componist won Colijn onder andere de Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Van zijn debuutalbum ‘Horizon’ (eigen composities uitgevoerd samen met Jasper van Hulten, Sven Happel, Tom Beek en Thijs van Leer) zijn ruim 2500 exemplaren verkocht, en Colijns muziek is gebruikt als filmmuziek en voor nationale TV.

Zijn muziek is uitgevoerd in Albanië, België, Denemarken, Duitsland, Egypte, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Nicaragua, Servië en de Verenigde Staten.

Arrangeur

Hij arrangeerde de Mis ‘Dona Nobis Pacem’ gecomponeerd door Thijs van Leer voor koor; dit ging in première in de Kathedraal van Reims (FR) en werd uitgevoerd in Nederland, België en Frankrijk.

Muzikaal coach

Colijn heeft lesgegeven aan het Utrecht Conservatorium, SJU Jazzpodium, internationale masterclasses van Italië Albanië tot Nicaragua, en ook in-company en privé-lessen en workshops – Voor actuele cursussen, lessen en andere mogelijkheden zie Coaching.

Voor meer informatie, concertagenda en boekingen ga naar Contact

Colijn Buis Music

Beneluxlaan 12
3527 HT Utrecht
Telefoon: +31 6 53836210
Klik hier voor contact

Overige info

IBAN: NL47 INGB 000 483 4818
BIC: INGB NL2A
BTW-nr: NL001759949B50
KVK nr: 302 594 69

Website

Foto's: Sanja Harris

Social Media

X